Vissenbjerg, den 12. februar 2024

Dansk landbrug er digitaliseret som aldrig før: Derfor skal fundamentet være på plads

Med et nyt tæt samarbejde vil Terra Connect og IT&Co styrke det digitale landbrug og sikre, at landmændene kan koncentrere sig om deres bedrifter.

Det danske landbrug bliver i stigende grad digitaliseret. Grundlæggende er udviklingen både positiv og nødvendig i en tid, hvor landbrugene bliver færre – og til gengæld større – men det kræver, at bedrifterne har IT-infrastrukturen på plads.

– Digitaliseringen buldrer allerede løs i landbruget, og danske landmænd er blandt de mest digitaliserede i hele verden. Derfor bliver evnen og viljen til at integrere digitale værktøjer og datastyret praksis mere og mere afgørende for den enkelte landmands produktivitet, lønsomhed og bæredygtighed. siger Peter Søby, direktør i IT-selskabet Terra Connect.

Han understreger, at selvom digitaliseringen af landbruget er en positiv ting, sker det ikke uden risici. Cyberangreb, strømnedbrud med mere bevirker, at IT-sikkerhed ifølge Peter Søby bør anses for at være kritisk infrastruktur hos landbruget – uanset den enkelte bedrifts størrelse.

– Landmændene skal kunne bruge deres tid på at være landmænd. For at de mange nye IT-løsninger fungerer i hverdagen, kræver det, at selve IT-infrastrukturen, IT-sikkerheden og hardwaren er på plads. Derfor er det bydende nødvendigt, at man som landmand får involveret specialister i sit IT-setup i en tid, hvor IT-teknologien og den datadrevne transformation kræver helt særlig viden og kompetencer, siger Peter Søby.

Store frustrationer

For at kunne tilbyde landmænd hurtig reaktionstid og nærhed har IT&Co og Terra Connect indgået et nyt, tæt samarbejde med den fælles mission at blive Danmarks bedste leverandør af IT-løsninger til landbruget.

– Samarbejdet er funderet i et fælles syn på, hvordan IT-kunder skal serviceres. I vores værdisæt gør vi meget ud af nærhedsprincippet over for kunden, så vi aldrig er længere væk fra dem, end at vi hurtigt kan reagere, når det brænder på. IT&Co og Terra Connect supplerer hinanden rigtig godt, fordi begge firmaer har specialistkompetencer, der betyder, at vi kan trække på hinandens færdigheder, siger Kim Lassen, direktør i IT&Co om det nye samarbejde.

Hos Terra Connect, som er landets ledende IT-leverandør til landbruget, oplever de ofte at have kontakt med landmænd, som alt for sent får erkendt, hvor afhængige de er af internet og IT generelt.

– IT, der ikke virker, er en tidsrøver og giver anledning til stor frustration. Med det nye samarbejde kan vi med baser i Jylland og på Fyn tilbyde landmændene lokal forankring og hurtig reaktionstid, så de kan få afhjulpet deres IT-udfordringer så hurtigt som muligt, siger Peter Søby.

I IT&Co er de specialister i IT-infrastruktur, herunder etablering, drift og support af IT-løsninger, og direktør Kim Lassen opfordrer til, at også landmænd bør stille skarpt på især IT-sikkerhed.

– Mange tror, at hackere er sådan nogen, der sidder og beslutter sig for at angribe en bestemt virksomhed. Sådan er det ikke. Det er ofte softwarerobotter, der afsøger nettet for sårbarheder som manglende opdateringer af systemer, manglende firewall og dårlige antivirussystemer med det mål at stjæle data. I takt med at landbrugene bliver større og fungerer som egentlig produktioner, øges risikoen for, at landbrug bliver ramt. Derfor skal man have styr på sine systemer og sin backup, siger Kim Lassen.

 

FAKTA:

Parterne i det nye IT-samarbejde:

IT&CO har i mere end 20 år serviceret kunder med IT-løsninger. Med base i fire afdelinger i Jylland er virksomheden altid tæt på kunderne, når nye IT-værktøjer skal installeres, eller eksisterende kræver service.

Terra Connect har i mere end 20 år været specialister i IT-løsninger til og servicering af landbrugskunder i hele Danmark. Terra Connect er således kendt for indgående kendskab til landbruget og dets behov, samtidig med at Terra Connect har specialistviden inden for den nye IT-teknologi, som kan sikre den udviklingsorienterede landmand et konkurrencemæssigt forspring.

Kunder får derfor adgang til Danmarks tætteste IT-setup inden for landbruget med fire afdelinger i Jylland, en afdeling på Fyn samt IT-teknikere boende lokalt over det meste af landet.

Nærmere information:
Kim Lassen, direktør i IT&Co
kim@itogco.dk
Tlf.: 4089 2402

Peter Søby, direktør i Terra Connect
ps@terraconnect.dk
Tlf.: 4036 7414